2010. szeptember 22., szerda

Karfiolpörkölt-vega pörkölt

Ez is szintén egy nagyon egyszerű recept, vegetáriánusok is ehetnek pörköltet, lehetne a cím, érdemes egy esélyt adni neki, első hallásra kicsit fura, de később, aki kipróbálta azt mondta, hogy nem is hitte, hogy lehet ilyen finom pörköltöt készíteni zöldségből. Viszont, ami nálam nagyon fontos, hogy csak és kizárólag spagettivel és fokhagymás-tejfölös uborkával eszem, ezen nem változtat semmi.
Íme az egészséges pörkölt receptje:

1,5 kg karfiol
3 nagy fej vöröshagyma
pici vegeta
olaj, só, bors, pirospaprika
víz

Az olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, kevés borssal, és vegetával, majd a végén hozzáadjuk a paprikát, gyorsan elkeverjük és beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, felöntjük vízzel. Puhára főzzük, majd, ha szükséges utána sózunk. Amikor megpuhult a karfiol elfőzzük a vizet, amíg pörkölt sűrűségű lesz, érdemes óvatosan keverni főzés közben, hogy a rózsák ne törjenek teljesen szét, jól néz ki az elkészült étel, ha marad pár egész karfiolrózsánk is. 

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Izgalmas, cukkini pörköltet már ettem az isteni volt, de azt hiszem ez is nagyon bejönne