2011. február 25., péntek

Villám meggyes

Miért is villám: 1. percek alatt a sütőbe tehetjük, 2. pillanatok alatt elfogy. Szintén egy olyan recept, amit kisgyerekkel is el tudunk készíteni.
A leveles tésztából igyekezzük kb. akkora méretűt venni, mint a tepsink, persze ez nem mindig lehetséges, de hasznos, ha találunk tepsi méretben. Nálam a Spar zöld zacskós feltekert leveles tészta jött be, 249 Ft-ért kapható.
A cukorral itt variálhatunk, mert 3 ek. is bőven elég, viszont, aki ragaszkodik az édesebb ízekhez nyugodtan tegyen bele 5 ek. cukrot.

1 zacskó leveles tészta
10-12 dkg darált dió vagy mogyoró
2 tojás
2 dl tej
1 dl habtejszín
2 ek. liszt
3 v. 5 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 zacskó főzni való vaníliás pudingpor
1 üveg meggy befőtt (szilvával is finom, ami éppen van otthon, figyelem! fagyasztott gyümölcsből nem olyan finom!!!)

A leveles tésztát kiterítjük a tepsiben, olyan formán, hogy minden oldalán kb. 2 ujjnyi tészta maradjon (persze, ha nem sikerül így, akkor se keseredjünk el)
A tésztát megszórjuk a darált dióval vagy mogyoróval, ki mit szeret. Rárakjuk a lecsöpögtetett gyümölcsöt.
Egy tálban összekeverjük a tejet, habtejszínt,  a két tojást, a lisztet, a kétféle cukrot és a pudingport.
Ezt a keveréket ráöntjük a meggyre, majd betesszük az előmelegített sütőbe 180 C-on, kb. 30 percig sütjük.