2011. május 4., szerda

Gyors krumplis pogi

Nálatok is volt már olyan, hogy a gyerkőc este szeretett volna pogácsát enni? Rögtön, de azonnal! Ráadásul éppen minden alapanyag kifogyóban volt? Nos nálunk ez a helyzet állt elő, ilyen még nem fordult elő velem, hogy margarin is csak 18 dkg legyen itthon  és ugye az alap az egy kocka margarin szinte az összes receptnél(amit szeretünk), de valahogy meg kellett oldani a helyzetet és állítom sokkal finomabb lett a pogácsa, így, hogy kicsit ki kellett pótolni zsírral a hozzávalókat és csökkenteni az összetevőket. Villámgyorsan elkészíthető és variálni is lehet, ha van otthon maradék sonka, sajt stb. nyugodtan keverjük a tésztához. Igazán puha pogácsát kapunk kevés munkával, a férfiaké pedig lehet a mosogatás ;)

Amire szükség volt:

25 dkg burgonya
18 dkg margarin
1 ek zsír
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1/2 ek. só
1 tojás
sajt (el is hagyható)

A burgonyát héjában megfőzzük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a burgonyát meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük, nyugodtan törjük a deszkán össze, mivel így rögtön keverhetjük is a liszthez a margarinnal és a zsírral együtt. Gyorsan átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, tojással megkenjük és megszórhatjuk sajttal is. Rövid idő alatt 180 C-on világosra sütjük.

7 megjegyzés:

Éva írta...

Sütőporral még nem csináltam krumplispogit, de ha neked sikerült, akkor kipróbálom én is.

Ditta tortái írta...

Nagyon jó recept!

María írta...

Tetszik :)!!

Anikó írta...

Hát még ha az összes margarin helyett csak zsírral készítetted volna, az lett volna az igazi, régen nagyanyáink úgy csinálták, illik is a pogácsákhoz a zsír, egyszer majd próbáld ki, nagyon finom lesz, ill. még finomabb lesz meglátod:-))))

Ami írta...

Guszta! Én is már készítettem sütőporos pogit :)

Bianka írta...

Tetszik

Könyvlelő Kritta írta...

Köszönöm :) Csak zsírral illetve csak margarinnal már készítettem pogit, de össze még nem kevertem a kettőt, így olyan igazán finom tészta lett belőle :)