2013. augusztus 25., vasárnap

Gasztro program 2013.08.30.-09.01

Ismét csak egy kihagyhatatlan bor és gasztro programot ajánlok.

Több mint 20 pincészet, gasztronómiai élmények, koncertek, gyerekprogramok, különleges szórakozási lehetőségek, mindezek várnak ránk a Művészet és Mámor Bor- és Gasztrofesztiválon Szentendrén augusztus utolsó hétvégéjén.



Művészet és Mámor Borfesztivál Szentendrén

Művészet és Mámor címmel idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendez Szentendre borfesztivált augusztus utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivál keretében.
Amellett, hogy Szentendre a művészek városa, a borkészítésben is évszázados hagyománnyal rendelkezett az 1882-es filoxéra járvány kezdetéig. A külföldön és belföldön is híres kiváló minőségű borok nemcsak egykor, de augusztus utolsó hétvégéjének három napos rendezvényén is megtalálhatóak lesznek a városban, hiszen a Dunakorzón az ország több mit húsz neves pincészete és a város népszerű éttermei várják kínálatukkal a borbarátokat.
A kulináris élvezeteken felül számos egyéb zenei-, kulturális- és gyermekprogramból is választhat majd a közönség, a Borkorzón így többek közt katonazenekar és utcazenészek gondoskodnak majd a jó hangulatról, de lesz játszóház, pincetúra és borhajós program is.
Borkorzó a Dunakorzón
A Duna-parton az ország különböző vidékeiről érkező neves pincészetek várják a látogatók.  A nemes nedű kóstolása közben a gasztronómiai élvezeteknek is hódolhatnak a jelenlévők, hiszen a Dunakorzón található éttermek nyárson sült bárányt, bográcsban főtt hagyományos magyar ételeket, grillsütőn és faszénen készült ételeket kínálnak.
Egyéb Programok
Gasztropiac: A Lázár cár téren, melynek keretében elsősorban helyi- és környékbeli termelők kínálják majd kézműves termékeiket így például kolbászokat, kecske- és tehénsajtokat, pástétomokat és mézkülönlegességeket.
Hajós programok a Dunán: a gyermekeket kalózhajós program szórakoztatja, a felnőttek számára pedig egy igazi irodalmi csemegével készülnek a szervezők a város híres írója, Hamvas Béla tiszteletére összeállított program keretében.
Pincetúra: vasárnap délután egy különleges sétára kerül sor a Szeresd Szentendrét Egyesület segítségével, melynek keretében megismerhetjük a föld alatti Szentendrét.
Részletes program: a www.iranyszentendre.hu honlapon, és a Szentendre Éjjel-Nappal, Nyitva programfüzetben. Kapcsolat: Tourinform iroda, (26) 317-965, tdmszentendre@gmail.com
forrás: infoszentendre



Nincsenek megjegyzések: